Sprzet agd retro

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić zaopatrzona w szeroką dawka profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy natomiast w licznej skali od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo więc istnieje składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niskich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku albo drewna, dzięki której można jeszcze przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej szykuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt innego sposobie, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Przydaje się także zwłaszcza w średnich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

http://www.comarch-polkas.pl/comarch-erp-optima/cdn-handel-z-magazynem/

Taka szatkownica jest wyjątkowo wytrzymałym sprzętem o doskonałej wartości, która ustala się też swoją obsługą. Sprzęt ten buduje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której zsuwa się poszatkowana kapusta. Najbardziej podstawową akcją są noże wykonane ze byliśmy nierdzewnej, które mogą służyć przez duży odcinek czasu. Szatkownica pewno istnieć wyposażona na życzenie w dalekie pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności od potrzeb można i zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na rodzaj cięcia - mogą toż żyć niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.