Pos graduacao em gastronomia no parana

Program pos gastronomia to program sprzedaży kelnerskiej, który ułatwia prowadzenie wydajnej i bliskiej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta składa się o dokumenty magazynowe oraz fakty ze sprzedaży.

 

W relacji od typie działalności możliwa jest istotna centralizacja wprowadzanych danych, lecz i zdecydowanie w własnych lokalach. Bezpośrednio z projektu do lokali wytwarzane są informacje: o produktach, którym może dysponować, o organizacji lokalu, i o cenach skupu i zbytu.
Polecając się zebranymi w podstawie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na materiały.
Dane wykonane przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, pokazuje on więcej takiego rodzaju księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program jest wiele użytecznych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na platformie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
świadczy o naruszonym stanie magazynu,
świadczy o składnikach brakujących do stworzenia potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego zbyty,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Dużą wartością programu pos gastronomia istnieje droga synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na których wpisywana jest sprzedaż. Dzięki temu praktyczne jest wykonanie, skomputeryzowanego systemu rozliczania rozpocząwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z pewnej strony wyśle do walut informacje o produktach, kelnerach, z drugiej części wiąże z kas fiskalnych informacje o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie wymagają od obsługi żadnej fachowej wiedzy, a całość wymiany informacji wykonywana stanowi w rodzaj automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w bardzo popularny, i jednocześnie odpowiedni sposób, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, przez takie podejście, nie tracą momentu na zbędne czynności, i całą uwagę mogą zgromadzić na obsłudze klienta.