Maszyna do miesa zespol

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której priorytetem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacje od potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w domach gastronomicznych i sklepach, gdzie w kolekcji można odnaleźć mięso wołowe w sytuacje zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej dawek rozbitych plastrów w rozwoju bliskiego okresu czasu - ok. 800 porcji w ruchu godziny, przy czym ciało nie prawdopodobnie istnieć mrożone, ani nie może wywoływać kości. Obsługa maszyny stanowi wyjątkowo łatwa, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakterze zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do wysocy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności szanujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić czyszczone i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, umieszczając się na nauki oraz doświadczeniu otrzymywanym od 1990 roku gości na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz wielką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.