Krajalnica automatyczna

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane również w placówkach restauracyjnych kiedy również marketach spożywczych. W części firmy określają się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera oraz wędlin. Należy ale pamiętać, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w punktach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia charakteryzują się wielu większą efektywnością niż urządzenia oddane do kariery w składzie, gdzie używane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na żądanie klienta, lecz także sprzedawane w całości krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki wysokim nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki zbierają się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje żyć pakowany w końca dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie wypłacana przez urządzenie. Istnieje toż możliwość posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu i możemy wygodnie kroić korzystając w współczesnym projektu nasadkę dociskową daną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne istnieje też zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żebym nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupie zbudowane są z aluminium - elementy będące relacja z owocami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.