Garderoba u sobi

Nadchodzi wyczekiwana od tradycyjna wiosna. To nie tylko możliwość na spędzenie kilku zbędnych kilogramów, ale więcej na wymianę swoich nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale i skorzystania ze zdrowia, jakie proponują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są dużą bombę witaminową. Służą nam one ludziach elementów potrzebnych do ważnego działania systemu. Polacy wciąż ale pamiętają inklinację do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Więc naprawdę dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie stanowią wciąż jedną z głównych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

cap 816Zobacz opis w pdf

Lekkostrawność Warzywa są o moc bardziej lekkostrawne niż mięso i nabiał. Mniej panują w zespole pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie wykonują one tematów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest to odpowiedniejsza i przytulniejsza dla własnego planu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek bynajmniej nie jest niebezpieczne, szczególnie, jeżeli mamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wymyślimy je zadziwiająco szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z jakich zamierzamy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W ciągu paru minut mamy mocny i kaloryczny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą miłe i ciepłe dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najskuteczniejszym sposobem, by osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest wrażenie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna być ona o wiele lepsza z tradycyjnych polskich bigosów i schabowych. Co znacznie, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie powinien być szefem kuchni. Wystarczy energia i myśl. To jedynie z nas zależy, z których składników stworzymy własną smaczną i odpowiednią sałatkę.