Drukarka fiskalna bono e

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami ten materiał stanowi dla Ciebie. Od 2015 roku wszystka kobieta prowadząca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma obowiązek rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wysokości swoich obrotów.

http://www.polkas.pl/Pl/oferta/tepro-pakowarki-prozniowe/1/

W działalności w klubach gastronomicznych możemy spotkać dwa główne typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, jaką należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, ponieważ nie jest ona nawet własnej klawiatury. To kolejne rozwiązanie stosowane istnieje w znacznych restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zazwyczaj nie posiadają programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna stanowić kilka podstawowych cech, odróżniających ją od zwykłej kasy fiskalnej i pomagających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona odporność na zalanie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i rzetelną obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla mężczyznę jaki z niecierpliwością czeka przy stole na swoje zdanie. Dodatkowym atutem jest możliwość zapisu elektronicznej kopii paragonu, zezwalająca na zapisywanie wydruków np. na karcie pamięci, co ułatwia ich przechowywanie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna stanowić dobre wymiary, pozwalające na jej swobodne przebywanie na ladzie czy przy stolikach oraz przenoszenie po wszystkim domu, a też światły i łatwy design. Oprogramowanie gastronomiczne pozwoli na dokładne monitorowanie sprzedaży oraz długie rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej stanowi dla wielu rozpoczynających działalność sam z zdrowszych kosztów, dlatego warto dodać, że przy spełnieniu kilku warunków można dostać na ten punkt ulgę, sięgającą nawet 90% ceny kasy. Warto również odpowiednio wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, żebym być okazja jej sprawdzenia oraz przeszkolenia pracowników z wartości jej traktowania i harmonii z pomysłami do obsługi punktów restauracyjnych.